Activiteiten

Zaterdag 24 februari: Bezoek Molen de Vriendschap

Deze winter kunt u bij Museum Weesp genieten van rondleidingen op verschillende plekken in de stad.

In onze wisseltentoonstelling ‘Uitgelicht’ worden de bijzondere kanten van vier Weesper monumenten belicht. Maar monumenten leer je natuurlijk pas écht kennen, als je ze daadwerkelijk bezoekt! Museum Weesp biedt u deze winter daarom rondleidingen in een aantal prachtige gebouwen.

 

5b. A. Roest foto 2.jpg

Eén van de monumenten die u kunt bezoeken is Molen de Vriendschap. Dit is een prachtige oude windmolen die in Weesp aan de oever van de Vecht ligt. De molen is bij voldoende wind enkele dagen in de week als ambachtelijke korenmolen in bedrijf.

Het programma ziet er als volgt uit: na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum, wordt u opgehaald door een ervaren gids die u meeneemt op een korte wandeling naar Molen de Vriendschap. Daar krijgt u een rondleiding waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van dit gebouw. Na afloop van de rondleiding kunt u eventueel nog terug naar Museum Weesp om de rest van de collectie te bezoeken.

Data en praktische informatie

Molen de Vriendschap is te bezoeken op:

- zaterdag 27 januari, 14:00 uur

- zaterdag 24 februari, 14:00 uur

- zaterdag 3 maart, 14:00 uur


We verzamelen in Museum Weesp. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs

Naast Molen de Vriendschap kunt u deze winter ook de Grote Kerk of Laurenskerk en het Fort aan de Ossenmarkt bezoeken. Deze activiteiten zijn een samenwerking tussen Museum Weesp, Molen de Vriendschap, de Grote Kerk en de Historische Kring.

 

De gebouwen die u kunt bezoeken zijn: Molen de Vriendschap, de Grote Kerk en het Fort aan de Ossenmarkt.  Deze activiteit is een samenwerking tussen Museum Weesp, Molen de Vriendschap, de Grote Kerk en de Historische Kring. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.