Zondag 11 februari: Bezoek het Fort op de Ossenmarkt

30/12/2017

Deze winter kunt u bij Museum Weesp genieten van rondleidingen op verschillende plekken in de stad.

In02a. H. v.d. Akker foto 1.JPG onze wisseltentoonstelling ‘Uitgelicht’ worden de bijzondere kanten van vier Weesper monumenten belicht. Maar monumenten leer je natuurlijk pas écht kennen, als je ze daadwerkelijk bezoekt! Museum Weesp biedt u deze winter daarom rondleidingen in een aantal prachtige gebouwen.

Eén van de gebouwen die u kunt bezoeken, is het Fort aan de Ossenmarkt. Het fort behoorde tot de Hollandse Waterlinie en werd in 1901 als vesting ingedeeld bij de Stelling van Amsterdam.
Tegenwoordig worden in het fort diverse verenigingen ondergebracht, maar voor het grote publiek is dit monument doorgaans niet toegankelijk. Een unieke kans dus om deze kolos in het centrum van Weesp eens te bezoeken!

Het programma ziet er als volgt uit: na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum, wordt u opgehaald door een ervaren gids die u meeneemt naar het fort. Daar krijgt u een rondleiding waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van dit verdedigingswerk. Na afloop van de rondleiding kunt u eventueel nog de rest van de collectie in Museum Weesp bezoeken.

Data en praktische informatie
Het fort is te bezoeken op:
- zondag 11 februari, 14:00 uur
- zondag 11 maart, 14:00 uur
We verzamelen in Museum Weesp. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs

Naast het fort kunt u deze winter ook Molen de Vriendschap en de Grote Kerk bezoeken.
Deze activiteiten zijn een samenwerking tussen Museum Weesp, Molen de Vriendschap, de Grote Kerk en de Historische Kring.

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.